Markkinoija

TILLOTTS PHARMA

Vaikuttava aine

makrogoli, natriumkloridi, natriumvetykarbonaatti, kaliumkloridi

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään suolen tyhjennykseen ennen paksusuolen tähystystä.

Annostus

Lääkärin tai hoitajan ohjeen mukaan. Tavallisesti juodaan 3-4 litraa annospusseista valmistettua liuosta. Yksi annospussi vastaa 1 litraa liuosta.

Lääkkeen ottaminen

Pakkauksessa on ohjeet liuoksen juomiseen. Liuos nautitaan noin 4 tunnin aikana, yleensä tutkimuspäivänä. Vaihtoehtoisesti koko annos voidaan ottaa edellisenä iltana, tai osa annoksesta otetaan edellisenä iltana ja loput toimenpidepäivän aamuna. Kiinteää ravintoa ei saa nauttia 2–3 tuntiin ennen valmisteen ottamista eikä sen jälkeen ennen kuin vasta tutkimuksen jälkeen.

Vaikutustapa

Vlamisteen vaikutus perustuu ripulin aikaansaamiseen. Suolisto tyhjenee ja puhdistuu.

Haittavaikutukset

Vetinen ripuli on valmisteen normaali vaikutus ja osoittaa, että liuos vaikuttaa. Yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, täyteyden tunne ja ilmavaivat. Joskus voi esiintyä oksentelua, vatsakramppeja ja peräaukon ärsytystä. 

Nämä vaikutukset johtuvat suurimmalta osalta suurehkon nestemäärän nopeasta juomisesta. Jos ilmenee maha-suolikanavan oireita, erityisesti pahoinvointia ja oksentelua, pitää valmisteen ottamista väliaikaisesti hidastaa tai lopettaa se kokonaan, kunnes oireet häviävät.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitseen valmisteen käytön raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Jauhe: Ei erityisiä säilytysohjeita.

Käyttökuntoon saatetun lääkevalmisteen säilytys: säilytä alle 25 °C enintään 3 tunnin ajan tai jääkaapissa (2 °C-8 °C) enintään 48 tunnin ajan.

Ulkonäkö

Valkoinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot