Markkinoija

SIMPLE PHARMA

Vaikuttava aine

alprostadiili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään erektiohäiriön hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta annostellaan kertakäyttöisellä asettimella siittimen kärkeen. Tarkat annosteluohjeet löytyvät pakkauksen sisältä. Lääkkeen vaikutus alkaa 5-30 minuutin kuluttua annostelusta ja kestää noin 1-2 tuntia. Jos erektio kestää pidempään kuin 4 tuntia, on hakeuduttava heti lääkärin vastaanotolle. Valmiste ei suojaa sukupuolitaudeilta. Seksikumppaneille tulisi kertoa valmisteen käytöstä, koska heillä saattaa esiintyä haittavaikutuksia. Kondomia tulisi käyttää lisäksi erityisesti suu- ja anaaliseksissä. Valmiste ei myöskään ehkäise raskautta. Saattaa vaurioittaa muita kuin lateksista tehtyjä kondomeja. 

Vaikutustapa

Lääke on elimistön oman prostaglandiini E1:n kaltainen aine, joka laajentaa verisuonia siittimen paisuvaiskudoksessa. Siten se parantaa erektion saavuttamista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ihottuma, virtsaputken kipu ja muut paikallisreaktiot (mm. poltteleva tunne siittimessä, siittimen kipu, siittimen punoitus, sukuelinten kipu, epämukavuuden tunne sukuelimissä, sukuelinten punoitus, lisääntynyt erektio, sukuelinten kutina, siittimen edeema, terskatulehdus, kihelmöivä tunne siittimessä, sykkivä tunne siittimessä, siittimen tunnottomuus, naispuolisilla kumppaneilla lisäksi poltteleva tunne ulkosynnyttimissä ja emättimessä sekä emätintulehdus).

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tulisi käyttää yhdynnässä hedelmällisessä iässä olevan eikä raskaana olevan naisen kanssa ilman kondomia. Lääkettä ei tulisi käyttää yhdynnässä imettävän naisen kanssa ilman kondomia.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Avaamatonta foliopussia voi säilyttää huoneenlämmössä alle 25 °C ennen käyttöä korkeintaan 3 päivää. Tämän jälkeen käyttämätön valmiste on hävitettävä.

Säilytettävä alkuperäispussissa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

Vitaros on valkoinen tai luonnonvalkoinen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot