Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

larotrektinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tietyntyyppisiin kiinteisiin kasvaimiin, kun muita sopivia hoitovaihtoehtoja ei ole.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena, sitä ei saa avata, pureskella tai murskata karvaan maun takia. Voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Ei saa ottaa greipin/greippimehun kanssa. Jos annos jää väliin, seuraava annos otetaan normaali aikataulun mukaisesti. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa. Jos potilas oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, ei oteta lisäannosta.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka häiritsee syöpäsolun aineenvaihduntaa ja siten estää syöpäkasvaimen kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset verisoluarvoissa, huimaus, tuntohäiriöt, mahaoireet, lihaskipu ja -heikkous, uupumus ja painon nousu. Joskus saattaa esiintyä myös kävelyhäiriöitä ja makuhäiriöitä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä on vältettävä raskauden ja imetyksen aikana. Imetyksen saa aloittaa aikaisintaan kolmen päivän kuluttua viimeisestä annoksesta. Hoidon aikana ja vähintään kuukauden ajan sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Tulisi käyttää estemenetelmää, sillä hormoniehkäisyn teho saattaa heikentyä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

VITRAKVI 25 mg: Valkoinen läpinäkymätön kova liivatekapseli, koko 2 (18 mm pitkä x 6 mm leveä), jossa on sinisellä värillä painettu BAYER-risti ja teksti ” 25 mg”.

VITRAKVI 100 mg: Valkoinen läpinäkymätön kova liivatekapseli, koko 0 (22 mm pitkä x 7 mm leveä), jossa on sinisellä värillä painettu BAYER-risti ja teksti ”100 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot