Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

kabotegraviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HIV-infektion hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa. Jos käytetään yhdessä rilpiviriini-nimisen lääkkeen kanssa, tulisi ottaa ruokailun yhteydessä.

Lääkkeen ottaminen

Jos annos unohtuu ja on kulunut alle 12 tuntia, se otetaan mahdollisimman pian. Jos kulunut yli 12 tuntia, unohtunutta annosta ei oteta, vaan jatketaan tavanomaisella aikataululla. Jos potilas oksentaa alle 4 tunnin sisällä annostelusta, otetaan uusi annos. Jos kulunut yli 4 tuntia, ei oteta uutta annosta.

Vaikutustapa

Lääke on ns. integraasin estäjä, joka estää HI-viruksen lisääntymistä ihmissoluissa. Lääkitys vähentää olennaisesti HI-viruksen tartuntariskiä sukupuoliteitse, mutta riskiä ei voida täysin sulkea pois.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös masennusta, ahdistuneisuutta, unettomuutta, epänormaaleja unia, huimausta, mahaoireita, ihottumaa, lihaskipua, uupumusta, voimattomuutta, sairaudentunnetta ja painonnousua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tulisi käyttää raskauden aikana. HIV-positiivisten naisten ei pitäisi imettää, ettei virus tartu imeväiseen.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti (koko noin 8,0 mm x 14,3 mm), jonka toisella puolella on kaiverrus ”SV CTV”.

Hinta ja pakkaustiedot