Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

vorikonatsoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vakavien sieni-infektioiden hoitoon aikuisilla ja lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan tyhjään mahaan, vähintään yksi tunti ennen ateriaa tai vähintään yksi tunti aterian jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke häiritsee sienisolujen soluseinämän rakentumista ja siten aiheuttaa sienisolujen kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat turvotus, päänsärky, näön heikkeneminen, hengitysvaikeudet, mahavaivat, ihottuma ja kuume. Joskus voi esiintyä myös nenän sivuontelotulehdusta, matalaa verensokeria, muutoksia verisolujen määrissä, mielialan muutoksia, unettomuutta, aistiharhoja, kouristuksia, pyörtymistä, vapinaa, lisääntynyttä lihasjänteyttä, uneliaisuutta, huimausta, sydänoireita, matalaa verenpainetta, laskimotulehduksia, ientulehdusta, keltaisuutta, hiustenlähtöä, iho-oireita, selkäkipua, verivirtsaisuutta, rintakipua, vilunväristyksiä tai voimattomuutta. Mahdolliset näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Iho voi joillakin käyttäjillä palaa herkästi, joten suoraa auringonvaloa on syytä välttää, eikä hoidon aikana pidä mennä solariumiin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetys tulee lopettaa, jos lääkehoito aloitetaan.

Säilytys

Lääke ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

50 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä läpimitaltaan noin 7,0 mm:n kalvopäällysteinen tabletti, jossa on korkokuva ”V50” toisella eikä mitään merkintää toisella puolella.
200 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikionmuotoinen, pituudeltaan noin 15,6 mm:n ja leveydeltään noin 7,8 mm:n kalvopäällysteinen tabletti, jossa on korkokuva ”V200” toisella eikä mitään merkintää toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot