Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

vorikonatsoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vakavien sieni-infektioiden hoitoon aikuisilla ja lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan tyhjään mahaan, vähintään yksi tunti ennen ateriaa tai vähintään yksi tunti aterian jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke häiritsee sienisolujen soluseinämän rakentumista ja siten aiheuttaa sienisolujen kuoleman.

Haittavaikutukset

ääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat turvotus, päänsärky, näön heikkeneminen, hengitysvaikeudet, mahavaivat, ihottuma ja kuume. Joskus voi esiintyä myös nenän sivuontelotulehdusta, matalaa verensokeria, muutoksia verisolujen määrissä, mielialan muutoksia, unettomuutta, aistiharhoja, kouristuksia, pyörtymistä, vapinaa, lisääntynyttä lihasjänteyttä, uneliaisuutta, huimausta, sydänoireita, matalaa verenpainetta, laskimotulehduksia, ientulehdusta, keltaisuutta, hiustenlähtöä, iho-oireita, selkäkipua, verivirtsaisuutta, rintakipua, vilunväristyksiä tai voimattomuutta. Mahdolliset näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Iho voi joillakin käyttäjillä palaa herkästi, joten suoraa auringonvaloa on syytä välttää, eikä hoidon aikana pidä mennä solariumiin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetys tulee lopettaa, jos lääkehoito aloitetaan.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, kapselinmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella kohomerkintä ”200” ja toisella puolella ei mitään merkintöjä. Pituus: 15,9 ± 0,3 mm. Paksuus 6,20 mm ± 0,30 mm.

Hinta ja pakkaustiedot