Markkinoija

JAZZ PHARMACEUTICALS

Vaikuttava aine

daunorubisiini, sytarabiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään myelooisen leukemian hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen sairaalassa suonensisäisenä tiputuksena.

Vaikutustapa

Lääke sisältää daunorubisiinia ja sytarabiinia, jotka ovat solunsalpaajia. Ne häiritsevät syöpäsolujen jakautumista ja vaurioittavat niiden perintöainesta ja siten estävät syövän kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, yliherkkyys, hourailu, ahdistuneisuus, unihäiriöt, huimaus, päänsärky, näön heikentyminen, sydämen rytmihäiriöt ja muut sydänongelmat, verenvuodot, yskä, hengitysvaikeudet, mahaoireet, kutina, hikoilu, luusto- ja lihaskipu, vilunväristykset, kuume, uupumus ja turvotus. Joskus saattaa esiintyä myös muutoksia verisoluarvoissa ja hiustenlähtöä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääke saattaa olla haitallinen sikiölle. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana. Raskauden mahdollisuus on suljettava pois raskaustestillä ennen hoidon aloitusta. Naispotilaiden, miespotilaiden ja miespotilaiden niiden kumppanien jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja kuuden kuukauden ajan sen päätyttyä. Lääke saattaa heikentää miespotilaiden hedelmällisyyttä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C).

Pidä injektiopullo alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Säilytä pystyasennossa.

Käyttökuntoon saatetun ja laimennetun lääkevalmisteen säilytys, ks. kohta Kestoaika.

Ulkonäkö

Violetti, kylmäkuivattu kakku.

Hinta ja pakkaustiedot