Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

kritsotinibi

Käyttötarkoitus

Tiettyjen edenneiden, ei-pienisoluisten keuhkosyöpätyyppien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi annosta vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina veden kanssa ruokailusta riippumatta; niitä ei saa murskata, liuottaa tai avata. Jos annos jää ottamatta, se otetaan heti muistaessa paitsi, jos seuraavaan annokseen on alle 6 tuntia. Kahta annosta ei tule ottaa samanaikaisesti. Greippihedelmää tai greippimehua ei tule nauttia samanaikaisesti lääkkeen kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat veren valkosolujen väheneminen, matala hemoglobiini, heikentynyt ruokahalu, tunto- ja makuhäiriöt, huimaus, sydämen hidaslyöntisyys, näköhäiriöt, mahavaivat, ihottuma, väsymys ja turvotus. Joskus voi esiintyä myös keuhkotulehdusta ja sydämen toiminnan muutoksia. Mahdolliset haittavaikutukset, kuten huimaus, näköhäiriöt ja väsymys, voivat heikentää ajokykyä.

Lääkäriin on otettava heti yhteys, jos ilmenee mahakipua, kuumetta, vilunväristyksiä, hengenahdistusta, sydämen nopealyöntisyyttä tai muutoksia suolen toiminnassa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Hoidon aikana ja vähintään 90 vuorokautta sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä, mikä koskee myös kritsotinibillä hoidettavia miespotilaita. Lääke saattaa heikentää hedelmällisyyttä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

XALKORI 200 mg kovat kapselit

Valkoinen läpinäkymätön ja vaaleanpunainen läpinäkymätön kova kapseli, jonka kansiosaan on painettu ”Pfizer” ja runko-osaan ”CRZ 200”.

XALKORI 250 mg kovat kapselit

Vaaleanpunainen läpinäkymätön kova kapseli, jonka kansiosaan on painettu ”Pfizer” ja runko-osaan ”CRZ 250”.

Hinta ja pakkaustiedot