Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

rivaroksabaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään laskimotukosten ja näiden uusiutumisen ehkäisyyn vastasyntyneistä vauvoista 18 -vuoden ikäisiin nuoriin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annos ja antotiheys määräytyvät lapsen painon perusteella.

Lääkkeen tehon ja turvallisuuden takia on tärkeää noudattaa tarkasti lääkärin määräämää annostusta. Lääkärin määräämää annostusta ei saa ylittää. Lääkitys voi olla määräaikaista tai jatkuvaa. Lääkitystä ei pidä lopettaa keskustelematta asiasta lääkärin kanssa, sillä lääke hoitaa ja ehkäisee vakavia sairauksia.

Lääkkeen ottaminen

Oraalisuspensio tulee ottaa syöttämisen yhteydessä tai ruoan kanssa. Jokaisen annoksen jälkeen tulee välittömästi ottaa tyypillinen annos nestettä. 

Lääkäri voi antaa oraalisuspension myös mahaletkun kautta.

On tärkeää, että lääkeannos otetaan säännöllisesti. Lääkeannoksen unohtumisesta on tarkat ohjeet valmisteen pakkausselosteessa. Jos lääkeannos unohtuu, kaksinkertaista annosta ei saa ottaa samana päivänä.

Muut samanaikaisesti käytettävät lääkkeet voivat lisätä verenvuotojen riskiä, joten kaikista muista lääkityksistä tulee sopia lääkärin kanssa.

Vaikutustapa

Rivaroksabaani estää veren hyytymiseen osallistuvan aineen toimintaa. Näin se estää veren liiallista hyytymistä ja vähentää riskiä saada veritulppia jalkojen, keuhkojen ja aivojen verisuonissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, huimaus, päänsärky, kutina, raajakipu, kuume. turvotukset, voimattomuus, väsymys ja verenvuodot eri puolilla elimistöä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ei saa jäätyä.

Säilytä pystyasennossa käyttökuntoon saattamisen jälkeen.

Ulkonäkö

Valkoiset rakeet

Hinta ja pakkaustiedot