Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

rivaroksabaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aivoissa tai muualla esiintyvien veritulppien syntymisen ehkäisyyn akuutin sepelvaltimotautikohtauksen jälkeen tai potilailla, joilla on eteisvärinätyyppinen sydämen rytmihäiriö. Sitä voidaan käyttää myös syvien laskimotukosten ja keuhkoveritulpan hoitoon ja näiden uusiutumisen ehkäisyyn ja lisäksi lonkka- tai polviproteesileikkauksen yhteydessä laskimoveritulppien ehkäisyyn.

Annostus

Lääkkeen tehon ja turvallisuuden takia on tärkeää noudattaa tarkasti lääkärin määräämää annostusta. Lääkärin määräämää annostusta ei saa ylittää. Lääkitys voi olla määräaikaista tai jatkuvaa. Lääkitystä ei pidä lopettaa keskustelematta asiasta lääkärin kanssa, sillä lääke hoitaa ja ehkäisee vakavia sairauksia.

Lääkkeen ottaminen

2,5 mg ja 10 mg tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. 15 mg ja 20 mg tabletit tulee ottaa ruokailun yhteydessä. Jos on nielemisvaikeuksia, tabletti voidaan murskata ja sekoittaa veteen tai omenasoseeseen, juuri ennen antamista; murska voidaan antaa myös mahaletkun kautta sekoitettuna pieneen määrään vettä, minkä jälkeen letku huuhdellaan vedellä.

On tärkeää, että lääkeannos otetaan säännöllisesti. Lääkeannoksen unohtumisesta on tarkat ohjeet valmisteen pakkausselosteessa. Jos lääkeannos unohtuu, kaksinkertaista annosta ei saa ottaa samana päivänä.

Muut samanaikaisesti käytettävät lääkkeet voivat lisätä verenvuotojen riskiä, joten kaikista muista lääkityksistä tulee sopia lääkärin kanssa.

Vaikutustapa

Rivaroksabaani estää veren hyytymiseen osallistuvan aineen toimintaa. Näin se estää veren liiallista hyytymistä ja vähentää riskiä saada veritulppia jalkojen, keuhkojen ja aivojen verisuonissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, huimaus, päänsärky, kutina, raajakipu, kuume. turvotukset, voimattomuus, väsymys ja verenvuodot eri puolilla elimistöä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

XARELTO tabletti, kalvopäällysteinen 15 mg, 20 mg

Xarelto 15 mg: Punaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja (halkaisija 6 mm, kaarevuuden säde 9 mm), joiden toisella puolella on BAYER-risti ja toisella puolella ”15” ja kolmio.

Xarelto 20 mg: Punaruskeita, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja (halkaisija 6 mm, kaarevuuden säde 9 mm), joiden toisella puolella on BAYER-risti ja toisella puolella ”20” ja kolmio.

XARELTO tabletti, kalvopäällysteinen 2,5 mg

Vaaleankeltaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja (halkaisija 6 mm, kaarteen säde 9 mm), joiden toisella puolella on BAYER-risti ja toisella puolella ”2,5” ja kolmio.

XARELTO tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg

Vaaleanpunaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja (halkaisija 6 mm, kaarteen säde 9 mm), joiden toisella puolella on BAYER-risti ja toisella puolella ”10” ja kolmio.

Hinta ja pakkaustiedot