Markkinoija

ASTELLAS PHARMA

Vaikuttava aine

gilteritinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään myelooisen leukemian hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 3 tablettia kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Se tulisi ottaa suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Tulee niellä kokonaisena, ei saa murskata eikä rikkoa. Jos annos jää väliin tai myöhästyy, se otetaan mahdollisimman pian samana päivänä, ja palataan normaaliin aikatauluun. Jos potilas oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, ei oteta uutta annosta.

Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, hengenahdistus, yskä, mahaoireet, muutokset maksa-arvoissa, lihas-, raaja- ja nivelkivut, turvotus, uupumus ja voimattomuus. Joskus saattaa esiintyä myös vakavia yliherkkyysreaktioita, sydänongelmia ja yleistä huonovointisuutta.

Jos ilmaantuu voimakas vyömäinen ylävatsakipu, joka säteilee selkään, ja lisäksi pahoinvointia ja oksennuksia, on otettava yhteyttä lääkäriin haimatulehduksen varalta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Saattaa olla haitallinen sikiölle. Luotettavaa ehkäisyä on käytettävä hoidon aikana ja kuusi kuukautta (naiset) tai neljä kuukautta (miehet) hoidon päätyttyä. Naisten on käytettävä hormoniehkäisyn lisäksi estemenetelmää. 

Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan kaksi kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Pyöreä, vaaleankeltainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu yrityksen logo ja numero '235'.

Hinta ja pakkaustiedot