Markkinoija

GILEAD

Vaikuttava aine

aksikabtageenisiloleuseeli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään uusiutuneen tai hoitoon reagoimattoman B-solulymfooman hoitoon.

Annostus

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa. Koska lääke saattaa usein aiheuttaa vakavia, myös viivästyneitä haittavaikutuksia, potilasta tarkkaillaan sairaalassa ensimmäiset hoidon jälkeiset 10 päivää. Potilaan tulee pysytellä hoitopaikan läheisyydessä vähintään neljän viikon ajan lääketiputuksen jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke koostuu potilaan omista valkosoluista, jotka on kerätty elimistöstä ja ohjelmoitu tappamaan syöpäsoluja. Kun nämä muunnellut solut palautetaan takaisin potilaan elimistöön, ne aiheuttavat syöpäsolujen kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, muutokset verisoluarvoissa ja muissa laboratorioarviossa, sytokiinioireyhtymä, kuivuminen, pienentynyt ruokahalu, painonlasku, harhaisuus, ahdistuneisuus, vapina, päänsärky, huimaus, puhevaikeus, sydämen rytmihäiriöt, verenpaineen muutokset, hengitysongelmat, mahaoireet, kivut raajoissa, selässä, nivelissä ja lihaksissa, uupumus, kuume, turvotus ja vilunväristykset.

Joskus saattaa esiintyä myös veren hyytymishäiriöitä, yliherkkyyttä, unettomuutta, liikehäiriöitä, kouristuksia, nielemishäiriöitä ja ihottumaa.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Yescarta-pusseja täytyy säilyttää nestetyppihöyryssä (≤ ‑150 °C) ja Yescarta-valmiste täytyy säilyttää pakastettuna, kunnes potilas on valmis hoitoa varten. Näin varmistetaan, että potilas saa elinkelpoisia eläviä autologisia soluja.

Ulkonäkö

Kirkas tai läpinäkymätön, valkoinen tai punainen dispersio.

Hinta ja pakkaustiedot