Markkinoija

IMMEDICA PHARMA

Vaikuttava aine

trabektediini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pehmytkudossarkooman ja munasarjasyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kolmen viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen tiputuksena keskuslaskimokatetrin kautta sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on solunsalpaaja, joka sitoutuu syöpäsolun perintöainekseen (DNA:han) ja vaurioittaa sitä, jolloin syöpäsolujen lisääntyminen heikkenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, muutokset verisoluarvoissa ja muissa laboratorioarvoissa, ruokahalun heikkeneminen, päänsärky, hengenahdistus, yskä, mahaoireet, käsi-jalkaoireyhtymä, selkäkipu, väsymys, kuume, turvotus ja limakalvotulehdus. Joskus saattaa esiintyä myös yliherkkyyttä, nestehukkaa, huimausta, makuhäiriöitä, pyörtymistä, sydämentykytystä, punastumista, ihottumaa, hiustenlähtöä, ihon värimuutoksia, nivel- ja lihaskipua, pistoskohdan reaktioita ja painonlaskua.

Jos nousee kuume, potilaan on hakeuduttava nopeasti lääkärille.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Tehokasta ehkäisyä on käytettävä hoidon aikana ja 3 kuukautta sen päättymisestä (naiset) tai 5 kuukautta sen päättymisestä (miehet). Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 3 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä. Saattaa aiheuttaa palautumattoman hedelmättömyyden. Munasolujen/siittiöiden varastoimista on harkittava.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C ‑ 8 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen kuiva-aine.

Hinta ja pakkaustiedot