Markkinoija

NORDICINFU CARE

Vaikuttava aine

eslikarbatsepiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten ja yli 6-vuotiaiden lasten eräiden epilepsiamuotojen hoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan nesteen kera ruokailusta riippumatta. Tabletti voidaan puolittaa. Lääkitys tulee lopettaa vähitellen.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa aivoissa hermosolujen hallitsematonta sähköistä toimintaa tasoittavasti ja estää tai vähentää siten epilepsiakohtauksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus ja uneliaisuus. Joskus voi esiintyä myös unettomuutta, ruokahaluttomuutta, päänsärkyä, keskittymis- ja tasapainohäiriöitä, vapinaa, näköongelmia, mahaoireita, ihottumaa, uupumusta tai voimattomuutta tai kävelyhäiriöitä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. On tärkeää, että epilepsiaa hoidetaan myös raskauden aikana, koska hoitamaton epilepsia on vaarallinen sekä äidille että sikiölle. Lääkkeen käyttöä ei suositella imetyksen aikana. Lääke voi heikentää hormonaalisen ehkäisyn (mm. ehkäisytablettien) tehoa.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita eli voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Ulkonäkö

200 mg: Valkoinen, pitkänomainen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ’ESL 200’ ja toisella puolella on jakouurre. Tabletin pituus on 11 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

800 mg: Valkoinen, pitkänomainen tabletti. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ’ESL 800’ ja toisella puolella on jakouurre. Tabletin niiden pituus on 19 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Oraalisuspensio on luononvalkoinen tai valkoinen.

Hinta ja pakkaustiedot