Markkinoija

AMDIPHARM

Vaikuttava aine

tsonisamidi

Käyttötarkoitus

Paikallisalkuisten epileptisten kohtausten hoito joko yksinään tai muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan tavallisesti pienellä annoksella, jota vähitellen kasvatetaan tehoa ja haittavaikutuksia seuraten.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Maapähkinälle tai soijalle allergiset potilaat eivät saa ottaa tätä lääkevalmistetta.

Vaikutustapa

Lääke vähentää hermosolujen liiallista sähköistä toimintaa aivoissa ja vähentää siten epilepsiakohtausten ilmaantumista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaiktukset ovat ruokahaluttomuus, mielialan muutokset, huimaus, uneliaisuus, muistin heikentyminen ja kahtena näkeminen. Joskus voi esiintyä myös mustelmia, yliherkkyyttä, ajatuksen hitautta, huomiokyvyn häiriöitä, silmävärvettä, tuntohäiriöitä, puhehäiriöitä, vapinaa, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, kaljuuntumista, uupumusta, kuumetta, turvotusta tai painonlaskua.

Tsonisamidi voi saada lapset hikoilemaan vähemmän ja ylikuumenemaan, mikä on hoitamattomana hengenvaarallista. Jos lapsella esiintyy ylikuumenemisen oireita (erittäin kuuma iho ja hikoilu hyvin vähäistä/olematonta, sekavuus, lihaskrampit tai nopeutunut syke tai hengitys), on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Jos ilmenee itsemurha-ajatuksia tai -käyttäytymistä, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Uneliaisuus tai keskittymisvaikeudet voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Riittävästä ehkäisystä on huolehdittava lääkityksen aikana ja 1 kk sen loppumisen jälkeen. Lääkehoidon aikana ei saa imettää, ja imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 1 kk kuluttua lääkityksen loppumisesta.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

25 mg kapseli: Valkoinen läpinäkymätön runko-osa ja valkoinen läpinäkymätön kansi, johon on mustalla painettu logo ja “ZONEGRAN 25”.
50 mg kapseli: Valkoinen läpinäkymätön runko-osa ja harmaa läpinäkymätön kansi, johon on mustalla painettu logo ja “ZONEGRAN 50”.
100 mg kapseli: Valkoinen läpinäkymätön runko-osa ja punainen läpinäkymätön kansi, johon on mustalla painettu logo ja “ZONEGRAN 100”.

Hinta ja pakkaustiedot