Markkinoija

MIDSONA

Vaikuttava aine

flurbiprofeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisille lyhytaikaiseen kurkkukivun oireiden lievitykseen.

Annostus

Yksi annos eli 3 painallusta sumutetta nielun takaosaan 3 - 6 tunnin välein tarvittaessa. Enintään 5 annosta vuorokaudessa. Lääkettä suositellaan käytettäväksi enintään 3 vuorokauden ajan.

Lääkkeen ottaminen

Sumutettaessa ei saa hengittää sisään. 

Sumutepullon pumppu on valmisteltava käyttöön ennen ensimmäistä annostelukertaa. Pullo käännetään niin, että kärki osoittaa poispäin käyttäjästä, ja pumppua painetaan sitten vähintään neljä kertaa, kunnes suuttimesta vapautuu hienoa, tasaista sumutetta. Ennen jokaisen annoksen ottoa (3 painallusta sumutetta) pumppua on kuitenkin aina painettava ns. ilmaan vähintään kerran, jotta varmistutaan siitä, että suuttimesta vapautuu tasaista sumutetta.

Vaikutustapa

Lääke on tulehduskipulääke, joka estää prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Lääke vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, päänsärky, tuntohäiriöt, nielun ärsytys, ripuli, suun haavaumat, kipu tai tuntohäiriöt, pahoinvointi, suu-nielun kipu ja epämiellyttävät tuntemukset suussa (lämmin tai polttava tunne tai pistely).

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana. Ei pidä käyttää myöskään raskauden ensimmäisen ja toisen kolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai hieman kellertävä, hunajalta ja sitruunalta maistuva liuos.

Hinta ja pakkaustiedot