Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

agalsidaasialfa

Käyttötarkoitus

Fabryn taudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen. Infuusion antamista kotona saatetaan harkita tietyissä tilanteissa.

Vaikutustapa

Agalsidaasialfa on ihmisen oman entsyymin α-galaktosidaasin muoto. Sitä käytetään pitkäaikaisena entsyymin korvaushoitona, kun entsyymiä ei ole kehossa tai sen pitoisuus on normaalia pienempi. Agalsidaasialfan avulla Fabryn taudin oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat turvotus, päänsärky, huimaus, pistely, tunnottomuus tai kipu sormissa tai varpaissa, vapina, korvien soiminen, sydämentykytys, yskä, hengenahdistus, nielun tai nenänielun tulehdus, mahavaivat, lihas-, selkä-, raaja-, rinta- tai nivelkipu, puistatukset, kuume, uupumus, kipu, voimattomuus tai ihottuma. Joskus voi esiintyä myös muita iho-oireita, voimakasta hikoilua, yliherkkyyttä, makuhäiriöitä, liikaunisuutta, kyynelerityksen lisääntymistä, sydämen sykkeen nopeutumista, sydämen rytmihäiriöitä, verenpaineen nousua tai laskua, käheyttä, puristavaa tunnetta nielussa tai rintakehässä, nuhaa, tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, nivelten turvotusta, epämiellyttävää tunnetta, kuumotusta, kylmyyden tunnetta, influenssan kaltaista sairautta tai huonovointisuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Ulkonäkö

Kirkas väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot