Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

sotorasibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tulisi ottaa aina samaan kellonaikaan. Niellään ruokailusta riippumatta kokonaisina tai veteen sekoitettuna.

Voidaan myös sekoittaa veteen: Tabletit sekoitetaan 120 ml:aan hiilihapotonta huoneenlämpöistä vettä. Tabletteja ei saa murskata. Muita nesteitä ei saa käyttää. Nestettä sekoitetaan, kunnes tabletit ovat hajonneet pieniksi paloiksi (tabletit eivät liukene kokonaan), ja seos juodaan välittömästi. Seos voi olla väriltään vaalean- tai kirkkaankeltaista. Tämän jälkeen astia huuhdellaan vielä 120 ml:lla vettä, joka juodaan välittömästi. Jos seosta ei juoda välittömästi, sitä on sekoitettava uudelleen, jotta tabletit ovat varmasti hajonneet. Mikäli veteen liuotettuja tabletteja ei juoda 2 tunnin kuluessa, seos on hävitettävä.

Jos annos jää väliin ja kulunut alle kuusi tuntia, se otetaan tavalliseen tapaan. Jos kulunut yli kuusi tuntia, annosta ei oteta vaan jatketaan normaalisti seuraavana päivänä. Jos potilas oksentaa annokseen ottamisen jälkeen, samana päivänä ei oteta uutta annosta.

Vaikutustapa

Lääke estää kasvainsolun viestinvälitystä, kasvua ja henkiinjäämistä ja edistää kasvainsolujen ohjelmoitua solukuolemaa. Siten se hillitsee syövän kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, päänsärky, hengenahdistus, yskä, mahaoireet, selkä- ja nivelkipu, kuume ja väsymys.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana eikä potilaille, jotka voivat tulla raskaaksi eivätkä käytä ehkäisyä. Potilaiden vältettävä raskaaksi tulemista.  Hoidon aikana ja vähintään 7 päivää sen päätyttyä käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä. Saattaa heikentää hormoniehkäisyn tehoa; lisäksi käytettävä estemenetelmää. 

Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana. 

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Keltainen, pitkänomainen (7 mm × 16 mm) kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä "AMG" ja toiselle puolelle "120".

Hinta ja pakkaustiedot