Markkinoija

UCB

Vaikuttava aine

bimekitsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään läiskäpsoriaasin, nivelpsoriaasin ja aksiaalinen spondylartriitti -reumasairauden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoidon alussa annostellaan yleensä 4 viikon välein, ylläpitohoidossa yleensä 8 viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan pistoksena ihon alle, reiteen, olkavarteen tai vatsan alueelle. Pistosta ei saa antaa kohtaan, jonka iho on arka, mustelmilla, punoittava, kovettunut tai psoriaasioireinen.

Potilas voi annostella pistoksen itse, kun terveydenhuollon ammattilainen on antanut tarkan pistosohjeistuksen. Pakkausselosteessa on ohjeita pistoksen antamiseen. 

Jos hoidon aikana ilmenee infektio-oireita, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalinen vasta-aine, joka kuuluu interleukiinin (IL) estäjien ryhmään. Se häiritsee psoriaasin synnyn kannalta tärkeitä solujen viestinvälitystoimintoja, jolloin ihon tulehdus rauhoittuu ja oireet, kuten hilseily, kutina ja kipu, vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ylähengitystieinfektiot. Joskus saattaa esiintyä myös muita infektioita, päänsärkyä, ihottumia, uupumusta ja pistoskohdan reaktioita.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä on vältettävä raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 17 viikkoa sen jälkeen tulee käyttää luotettavaa ehkäisyä.

Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Bimzelx 160 mg injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetty ruisku ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Esitäytettyä ruiskua voidaan säilyttää huoneenlämmössä (enintään 25 °C) yhden enintään 25 päivän jakson ajan valolta suojattuna. Kun valmiste on otettu jääkaapista ja sitä on säilytetty näissä olosuhteissa, hävitä se 25 päivän kuluttua tai pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivämäärään mennessä sen mukaan, kumpi on aiemmin. Ulkopakkauksessa on paikka päivämäärälle, jotta siihen merkitään se päivämäärä, jolloin valmiste on otettu pois jääkaapista.

Bimzelx 160 mg injektioneste, liuos, esitäytetty kynä

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetty kynä ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Esitäytettyä kynää voidaan säilyttää huoneenlämmössä (enintään 25 °C) yhden enintään 25 päivän jakson ajan valolta suojattuna. Kun valmiste on otettu jääkaapista ja sitä on säilytetty näissä olosuhteissa, hävitä se 25 päivän kuluttua tai pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään mennessä sen mukaan, kumpi on aiemmin. Ulkopakkauksessa on paikka päivämäärälle, jotta siihen merkitään se päivämäärä, jolloin valmiste on otettu pois jääkaapista.

Ulkonäkö

Liuos on kirkasta tai hieman opalisoivaa, ja se on väriltään väritöntä tai vaalean ruskehtavankeltaista.

Hinta ja pakkaustiedot