Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

vedolitsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään haavaisen paksusuolitulehduksen ja Crohnin taudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Ylläpitohoidossa annostellaan yleensä 2 viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihonalaisena ruiskeena. Kun oikea ihonalainen antotekniikka on opetettu, potilas tai hänen hoidostaan huolehtiva henkilö voi annostella lääkkeen ihon alle, jos se lääkärin mielestä on tarkoituksenmukaista. Perusteelliset ohjeet valmisteen ottamisesta käyttämällä esitäytettyä ruiskua tai esitäytettyä kynää on esitetty pakkausselosteessa.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalinen vasta-aine, joka sitoutuu suolistossa T-valkosoluihin ja estää näiden aiheuttamia tulehdusreaktioita. Siten se helpottaa suolistosairauden oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenänielutulehdus, päänsärky ja nivelkipu.

Joskus saattaa esiintyä myös muita infektioita, tuntohäiriöitä, nenän tukkoisuutta, yskää, suunielun kipua, maha- ja suolisto-oireita, ihottumaa, kutinaa, punoitusta, yöhikoilua, aknea, selkäkipua, raajakipua, lihasheikkoutta ja -kramppeja, väsymystä, kuumetta ja pistoskohdan reaktioita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana. Jos potilas voi tulla raskaaksi, hänen on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 18 viikkoa sen jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C). Pidä esitäytetty ruisku tai esitäytetty kynä ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ei saa jäätyä.

Tarvittaessa esitäytettyä ruiskua ja esitäytettyä kynää voidaan säilyttää poissa jääkaapista alkuperäisessä pakkauksessaan huoneenlämmössä (korkeintaan 25 °C) enintään 7 vuorokauden ajan. Esitäytettyä ruiskua tai esitäytettyä kynää ei saa käyttää, jos siitä on säilytetty poissa jääkaapista yli 7 vuorokauden ajan.

Ulkonäkö

Väritön tai keltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot