Markkinoija

STADA NORDIC

Vaikuttava aine

sorafenibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään maksasyövän ja munuaissyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos tulisi ottaa vesilasillisen kera joko ilman ruokaa tai vähän tai kohtalaisesti rasvaa sisältävän aterian yhteydessä. Jos aikomuksena on nauttia runsaasti rasvaa sisältävä ateria, tulee tabletit ottaa viimeistään tuntia ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa. Se estää myös syöpäkudoksen ravitsemukselle tärkeiden verisuonten kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, ruokahaluttomuus, verenvuodot, mahaoireet, ihon kuivuminen, ihottuma, hiustenlähtö, kämmenten ja jalkapohjien ihoreaktio, punoitus, kutina, nivelkipu, väsymys, kivut, kuume ja painon lasku. 

Joskus saattaa esiintyä myös masennusta, tunto- ja makuhäiriöitä, tinnitusta, nuhaa, ääntöhäiriötä, ihokasvaimia, aknea, ihon kesimistä, lihaskipuja ja -kouristuksia, erektiohäiriötä, yleistä sairaudentunnetta, vilustumisoireita ja limakalvotulehdusta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Jos potilas voi tulla raskaaksi, hänen on käytettävä tehokasta ehkäisyä. Hoidon aikana ei saa imettää. Saattaa heikentää potilaiden hedelmällisyyttä.

Säilytys

Alumiini-OPA/Alu/PVC läpipainopakkaukset:

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Alumiini-PVC/PE/PVDC läpipainopakkaukset:

Säilytä alle 30 °C

Ulkonäkö

Punaruskea, pyöreä, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”200” ja toinen puoli on sileä. Tabletin halkaisija on 12,0 mm ± 5 %.

 

Hinta ja pakkaustiedot