Markkinoija

EISAI

Vaikuttava aine

lenvatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään munuaissyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan suunnilleen samaan aikaan päivittäin, ruokailusta riippumatta. Voidaan niellä kokonaisina. Muut kuin potilaat eivät saa avata kapselia. Kapseleista voidaan tehdä suspensio.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat virtsatieinfektio, pienentynyt ruokahalu, painon lasku, unettomuus, huimaus, päänsärky, makuhäiriö, ääntöhäiriö, mahaoireet, suun kipu, suun kuivuminen, käsi-jalkaoireyhtymä, kämmenien punoitus, ihottuma, hiustenlähtö, selkä-, nivel-, lihas- ja luustokipu, voimattomuus, turvotukset ja väsymys. 

Joskus saattaa esiintyä myös elimistön kuivumista, aivoverisuonitapahtumia ja yleistä huonovointisuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Potilaiden, jotka voivat tulla raskaaksi käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja väh. 1 kk sen päättymisestä. Hormoniehkäisyn lisäksi käytettävä estemenetelmää. 

Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Säilytä alkuperäisessä läpipainopakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

4 mg: Kellertävän punainen runko ja kellertävän punainen kansi. Pituus on noin 14,3 mm. Kanteen on merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 4 mg”.

10 mg: Keltainen runko ja kellertävän punainen kansi. Pituus on noin 14,3 mm. Kanteen on merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 10 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot