Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

talatsoparibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään rintasyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Jos potilas oksentaa tai unohtaa ottaa annoksen, lisäannosta ei tule ottaa. Seuraava lääkemääräyksen mukainen annos tulee ottaa tavanomaiseen aikaan. Kosketusta kapselin sisällön kanssa on vältettävä, joten kapselit on nieltävä kokonaisina eikä niitä saa avata tai liuottaa. Kapselit voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Lääke on PARP-estäjä, joka vaurioittaa syöpäsolujen perintöainesta ja siten aiheuttaa niiden kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahalun heikkeneminen, huimaus, päänsärky, mahaoireet, hiustenlähtö ja väsymys.

Joskus saattaa esiintyä myös makuhäiriöitä ja limakalvotulehdusta.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Ennen aloitusta tulee tehdä raskaustesti. Jos potilas voi tulla raskaaksi, hoidon aikana ja 7 kuukautta sen päätyttyä tulee käyttää tehokasta ehkäisyä: kahta toisiaan täydentävää, ei-hormonaalista ehkäisymenetelmää. Jos miespotilaan kumppani voi tulla raskaaksi tai on raskaana, miehen on käytettävä tehokasta raskaudenehkäisyä (myös vasektomian jälkeen) hoidon aikana ja vähintään 4 kuukautta sen päätyttyä.  

Ei suositella imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua hoidon jälkeen.

Saattaa heikentää miesten hedelmällisyyttä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

0,25 mg: Läpinäkymätön, noin 14,30 mm x 5,32 mm kova kapseli, jossa on kermanvalkoinen kansiosa (merkintä ”Pfizer” mustalla) ja valkoinen runko-osa (merkintä ”TLZ 0.25” mustalla).

1 mg: Läpinäkymätön, noin 14,30 mm x 5,32 mm kova kapseli, jossa on vaaleanpunainen kansiosa (merkintä ”Pfizer” mustalla) ja valkoinen runko-osa (merkintä ”TLZ 1” mustalla).

Hinta ja pakkaustiedot