Markkinoija

BIOGEN

Vaikuttava aine

diroksimeelifumaraatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään MS-taudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi annos kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Niellään kokonaisena ja ehjänä; ei pidä murskata tai pureskella, eikä kapselin sisältöä saa sirotella ruokaan (kapselin enteropäällyste estää suoliston ärsytystä). Voidaan ottaa ruokailusta riippumatta, mutta ruokailun kanssa ottaminen saattaa vähentää haittavaikutuksia.

Jos annos unohtuu ja on kulunut alle neljä tuntia, se voidaan ottaa. Jos on kulunut yli neljä tuntia, annos jätetään väliin ja palataan normaaliin aikatauluun. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääke estää liian aktiivisesti toimivien valkosolujen vaikutuksia keskushermostossa, jolloin hermotulehduksesta ja hermokudosvauriosta johtuvat oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat punastuminen ja mahaoireet.

Joskus saattaa esiintyä myös suolistotulehduksia, polttavaa tunnetta, kuumia aaltoja, ihottumaa, kutinaa, ihon punoitusta, hiustenlähtöä ja kuumotusta.

Jos hoidon aikana ilmenee tulehdusoireita (mm. kuumetta), tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Jos ilmenee etenevää kehon toispuoleista heikkoutta tai raajojen kömpelyyttä, näköhäiriöitä tai ajattelukyvyn, muistin ja hahmottamisen muutoksia, jotka johtavat sekavuuteen ja persoonallisuuden muutoksiin, otettava yhteyttä lääkäriin. Koska potilas ei välttämättä itse havaitse tällaisia muutoksia, niiden mahdollisuudesta tiedotettava myös omaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Säilytä alkuperäisessä purkissa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valkoinen kapseli, koko 0 (noin 18 mm pitkä), jossa on mustalla musteella merkintä ”DRF 231 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot