Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

diklofenaakki

Käyttötarkoitus

Kivun paikalliseen, oireenmukaiseen hoitoon nyrjähdyksissä, venähdyksissä tai tylpissä ruhjevammoissa. Vain lyhytaikaiseen käyttöön, ei alle 14-vuotiaille.

Annostus

Geeliä levitetään 2 kertaa päivässä, mieluiten aamuin illoin . Hoidettavan alueen koosta riippuen, iholle annostellaan noin kirsikan tai saksanpähkinän kokoinen nokare (vastaa 1–4 g) geeliä. Enimmäisvuorokausiannos on 8 g geeliä.

Lääkettä ei saa käyttää yli 1 viikon ajan ilman lääkärin ohjetta. Jos oireet pahenevat tai ne eivät lievity 3–5 päivässä, on otettava yhteys lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Geeliä annostellaan ohut kerros hoidettavalle alueelle ja hierotaan kevyesti ihoon. Kädet pestään levityksen jälkeen, elleivät kädet ole hoidettavaa aluetta. Varottava lääkkeen joutumista silmiin, suuhun ja muille limakalvoille.

Vaikutustapa

Diklofenaakki imeytyy paikallisesti käytettynä ihon läpi ja rauhoittaa tulehduksellista kipua.

Haittavaikutukset

Joskus voi ilmetä erilaisia ihottumia, kutinaa tai ihon punoitusta. Jos kokee allergiaan viittaavia harvinaisia oireita (rakkulainen ihottuma tai nokkosihottuma, hengityksen vinkuminen, hengenahdistus tai puristava tunne rinnassa , kasvojen, huulten, kielen tai nielun turvotus), tulee lääkkeen käyttö lopettaa ja ottaa yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttö raskauden ja imetyksen aikana lääkärin harkinnan mukaan. Viimeisen raskauskolmanneksen aikana sitä ei saa käyttää.

Säilytys

Säilytä alkuperäisputkessa. Herkkä valolle. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai lähes valkoinen, homogeeninen geeli.

Hinta ja pakkaustiedot