Markkinoija

CHIESI PHARMA

Vaikuttava aine

pegunigalsidaasi alfa

Käyttötarkoitus

Fabryn taudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Fabryn tautia sairastavilla potilailla eräs rasva-aine ei poistu elimistön soluista vaan kertyy verisuonten seinämiin, mikä voi johtaa elinten vajaatoimintaan. Tämä rasva-aine kertyy soluihin, koska potilaan elimistössä ei ole tarpeeksi alfa‑galaktosidaasi A ‑nimistä entsyymiä, joka huolehtii rasva-aineen hajottamisesta. Pegunigalsidaasi alfaa käytetään pitkäaikaisesti täydentämään tai korvaamaan tämä entsyymi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä yliherkkyyttä, kiihtymystä, huimausta, päänsärkyä, puutumisen, kihelmöinnin tai pistelyn kaltaisia tuntemuksia, muutoksia normaalissa sydämen rytmissä, vatsavaivoja, ihottumaa, ihon punoitusta, kutinaa, nivel-, luusto- tai lihaskipua, voimattomuutta, vilunväristyksiä, rintakipua, kipua tai infuusioon liittyviä reaktioita. Jos huimausta ilmenee valmisteen antamisen jälkeen, autoa ei saa ajaa ennen kuin oireet ovat hävinneet.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Laimentamisen jälkeen laimennettu liuos on käytettävä välittömästi. Jos laimennettua liuosta ei käytetä välittömästi, sitä voidaan säilyttää enintään 24 tuntia jääkaapissa (2 °C – 8 °C:n lämpötilassa) tai 8 tuntia huoneenlämmössä (alle 25 °C:n lämpötilassa).

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot