Markkinoija

GRIFOLS NORDIC

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään korvaushoitona, kun elimistön oma immunoglobuliinituotanto on synnynnäisesti tai jonkun sairauden vuoksi vähentynyt. Lääkettä käytetään myös immuunivasteen muuntamiseen tietyissä sairauksissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Immunoglobuliini on tarpeen elimistön puolustusjärjestelmän toiminnassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus saattaa esiintyä myös verenpaineen nousua, pahoinvointia, oksentelua, ihottumaa, kutinaa, nokkosihottumaa, nivel- tai selkäkipua, kuumetta, influenssan kaltaista sairautta, vilunväristyksiä tai väsymystä. Jos hoidon aikana esiintyy haittavaikutuksia, odotettava niiden häviämistä ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä. Pidä ulkopakkauksessa.

Lääkkeen voi säilyttää ulkopakkauksessaan enintään 6 kuukauden ajan huoneenlämmössä (alle 25 °C). Valmisteen kestoaika päättyy tämän 6 kuukauden jälkeen. Uusi viimeinen käyttöpäivämäärä on merkittävä ulkopakkaukseen. Uusi viimeinen käyttöpäivä ei voi olla pakkauksiin painettua viimeistä käyttöpäivää myöhäisempi päivämäärä. Valmiste on joko käytettävä ennen viimeistä käyttöpäivää tai hävitettävä. Valmistetta ei enää tämän jälkeen saa säilyttää jääkaapissa eikä pakastaa.

Ulkonäkö

Liuos on kirkas tai hieman opalisoiva ja väritön tai vaaleankeltainen.

Hinta ja pakkaustiedot