Markkinoija

SANTEN

Vaikuttava aine

latanoprosti, netarsudiili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen silmänpaineen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tippa hoidettavaan silmään tai silmiin kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Jos annos jää väliin, hoitoa jatketaan seuraavalla annoksella.

Jos käytetään muiden paikallisten silmälääkkeiden kanssa, annostelujen väli vähintään 5 minuuttia. Muut silmätipat on annosteltava ennen latanoprosti+netarsudiilia, ja silmävoiteet annostellaan viimeiseksi. Jotta lääkettä ei imeytyisi kyynelteistä verenkiertoon, annostelun jälkeen tulee painaa kevyesti silmän sisänurkkaa tai sulkea silmät muutamaksi minuutiksi. Silmätippapullon kärjellä ei saa koskea mihinkään.

Saattaa värjätä pehmeitä piilolinssejä. Piilolinssit poistettava ennen annostelua ja voidaan palauttaa silmiin 15 min annostelusta.

Vaikutustapa

Lääke tehostaa silmän kammionesteen poistumista, mikä alentaa silmänpainetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat silmäripsien muutokset, silmän punoitus, sarveiskalvomuutokset, silmäkipu ja silmän värimuutokset.

Joskus saattaa esiintyä myös sarveiskalvon värjäytymistä, sidekalvon verenvuotoa, näön hämärtymistä, lisääntynyttä kyyneleritystä, silmäluomen punoitusta, silmän kutinaa, silmän ärsytystä, silmäluomen turvotusta, sidekalvon turvotusta, allergista silmätulehdusta, roskan tunnetta silmässä, luomen reunan karstaa ja kosketusihottumaa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C). Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot