Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

ivosidenibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään leukemian ja sappitiesyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan kaksi tablettia kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Niellään kokonaisena, suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Otetaan vähintään yksi tunti ennen ateriaa tai vähintään kaksi tuntia aterian jälkeen. Greippiä ja greippimehua vältettävä hoidon aikana.

Jos annos jää väliin, otettava mahdollisimman pian 12 tunnin sisällä. Jos kulunut yli 12 tuntia, annos jätetään väliin. Jos potilas oksentaa annoksen, ei oteta uutta annosta.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa kasvainsolujen entsyymeihin ja siten estää syövän kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verisoluarvojen muutokset, unettomuus, päänsärky, huimaus, mahaoireet, nivel- ja raajakivut, tuntohäiriöt, suunielun kipu, heikentynyt ruokahalu, ihottuma ja väsymys.

Joskus saattaa esiintyä myös keltaisuutta ja kaatuilua.

Potilaan pidettävä potilaan hälytyskorttia aina mukana. Jos ilmenee raajojen turvotusta, kuumetta, hengitysvaikeuksia tai ihottumaa, tai sydämentykytystä, heitehuimausta ja pyörtymistä, otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 1 kuukausi sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa ehkäisyä. Hormoniehkäisyn lisäksi on käytettävä estemenetelmää, koska lääke saattaa heikentää hormonien ehkäisytehoa.

Imetys pitää lopettaa hoidon ajaksi ja vähintään 1 kuukaudeksi hoidon päättymisestä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C). Pidä tablettipurkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Sininen, soikionmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, noin 18 mm pitkä, jonka toiselle puolelle on painettu ”IVO” ja toiselle puolelle ”250”.

Hinta ja pakkaustiedot