Markkinoija

NAVAMEDIC

Vaikuttava aine

Käyttötarkoitus

Kliinistä ravintovalmistetta käytetään alle 10-vuotiaille lapsille munuaissairauden ruokavaliohoidossa ravitsemuksen täydentämiseen.

Annostus

Lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Käytetään rintamaidon tai äidinmaidonvastikkeen tai vakiomuotoisen lasten enteraalisen ravitsemuksen tai sekaruokavalion lisänä.

Lääkkeen ottaminen

Seuraa tarkasti ravitsemusterapeutilta tai lääkäriltä saamiasi ohjeita. Jos olet saanut ravitsemusterapeutilta tai lääkäriltä tietynlaisen ohjeen, seuraa sitä tarkasti.

Pulloruokinnassa oleville imeväisikäisille:

Valmista vain yksi pullo kerrallaan. Käytä vain mukana tulevaa mittalusikkaa.

Vakiolaimennos (20 %) saadaan, kun lisätään yksi tasainen mittalusikallinen Renastart-jauhetta (noin 7 g) 30 ml:aan vettä.

Noudata näitä ohjeita tarkasti, sillä valmistuksessa tapahtuvat virheet voivat saada lapsesi voimaan huonosti.

  1. Pese kädet huolellisesti.
  2. Steriloi välineet, joita käytät ruokinnan yhteydessä.
  3. Kiehauta juuri hanasta laskemasi vesi ja anna sen jäähtyä korkeintaan 30 minuutin ajan, jotta se pysyy vähintään 70 °C:een lämpöisenä. Älä käytä keinotekoisesti pehmennettyä tai useaan kertaan kiehautettua vettä.
  4. Mittaa tarvitsemasi määrä vettä pulloon. 
  5. Käytä pakkauksessa olevaa mittalusikkaa. Lisää määrätty määrä Renastart-mittalusikallisia veteen. Tasoita jokaisen mittalusikan pinta puhtaalla, kuivalla veitsellä. Älä purista jauhetta mittalusikkaan.
  6. Aseta pullon steriili korkki paikoilleen ja ravista huolellisesti, kunnes jauhe on liuennut. 
  7. Jäähdytä juoma, jotta se on sopivan lämpöistä juotavaksi. Tarkista lämpötila tiputtamalla pari tippaa liuosta ranteesi sisäpuolelle. Liuoksen tulee tuntua lämpimältä, mutta ei kuumalta.

Ruokinnan jälkeen yli tunnin ajaksi pulloon jäänyt liuos hävitetään. Jos ruokinta on jo alkanut, ei Renastartia tule enää lämmittää uudelleen.

Muut laimennussuhteet, letkuruokinta ja vanhempien lasten ravitseminen

Saat valmistusohjeet lääkäriltä tai ravitsemusterapeutilta. Renastart sekoitetaan tavallisesti veteen lääkärin/ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Ennalta valmistettu laimennos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa.

TÄRKEÄÄ TIETOA RUOKINNASTA

Renastartia ei pidä lämmittää mikroaaltouunissa, sillä se saattaa silloin lämmetä epätasaisesti ja aiheuttaa palovamman. Älä keitä Renastartia. Pieniä lapsia tulee aina valvoa ruokailun aikana. Suositellaan säännöllistä hampaiden harjausta.

Vaikutustapa

Haittavaikutukset

Raskaus ja imetys

Säilytys

Avaamattomana: Säilytä Renastart kuivassa ja viileässä paikassa.

Avattuna: Käytä kolmen viikon kuluessa. Sulje korkki aina käytön jälkeen. Pakattu suojakaasuun.

Ulkonäkö

Runsaasti energiaa sisältävä, vähäproteiininen, jauhemainen koostumus, joka sisältää heraproteiinia sekä vähäisiä määriä kaliumia, fosforia, kalsiumia, klooria ja A-vitamiinia.

Hinta ja pakkaustiedot