Markkinoija

CAMPUS PHARMA

Vaikuttava aine

foskarneetti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään sytomegaloviruksen aiheuttamien tulehdusten hoitoon ja lisäksi sitkeiden herpesinfektioiden hoitoon, varsinkin AIDS-potilailla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa. Sukuelinten alue tulisi pestä hoidon aikana jokaisen virtsaamisen jälkeen, koska lääke erittyy virtsaan ja saattaa aiheuttaa ärsytystä ja polttelua sukuelimissä.

Vaikutustapa

Lääke estää sytomegaloviruksen lisääntymiseen tarvittavia entsyymejä ja siten tappaa viruksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset verisoluarvoissa, pienentynyt ruokahalu, huimaus, päänsärky, tuntohäiriöt, mahaoireet, ihottuma, voimattomuus, vilunväristykset, väsymys ja kuume.

Joskus saattaa esiintyä myös voimakasta yleistulehdusta, elimistön kuivumiste, vihamielisyyttä, kiihtyneisyyttä, ahdistuneisuutta, sekavuutta, masentuneisuutta, hermostuneisuutta, koordinaatiohäiriöitä, kouristuksia, lihaskramppeja, vapinaa, sydämentykytystä, laskimotulehdusta, kutinaa, lihaskipuja, virtsaamisvaikeuksia, sukuelinten haavaumia ja ärsytystä, turvotusta, rintakipua ja pistoskohdan reaktioita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana.

Ei pidä käyttää imetyksen aikana. HIV-infektion saaneiden ei tulisi imettää lapsiaan HIV-tartunnan välttämiseksi.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Jääkaappisäilytys tai altistaminen jäätymispisteen alittaville lämpötiloille voi aiheuttaa saostumista. Saostunut valmiste voidaan palauttaa liuokseksi pitämällä pulloa huoneenlämmössä ja ravistamalla sitä toistuvasti.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot