Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

mavakamteeni

Käyttötarkoitus

Obstruktiivisen hypertrofisen kardiomyopatian (oHCM) hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta joka päivä suunnilleen samaan aikaan.

Vaikutustapa

Mavakamteeni on reversiibeli sydämen myosiiniestäjä, joka muuttaa lihasproteiinin, myosiinin, toimintaa sydämen lihassoluissa. Se vähentää sydänlihassairaudesta johtuvaa sydämen liiallista supistumista ja verenvirtauksen ahtaumaa, mikä voi lievittää sairauden oireita ja parantaa fyysistä suorituskykyä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus ja hengenahdistus. Joskus saattaa esiintyä myös pyörtymistä. Autoa ei saa ajaa, jos huimausta esiintyy.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja kuuden kuukauden ajan hoidon päättymisen jälkeen. 

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

CAMZYOS 2,5 mg kovat kapselit

Vaaleanliila läpinäkymätön kansiosa, johon on painettu mustalla merkintä ”2.5 mg”, ja valkoinen läpinäkymätön runko-osa, johon on painettu mustalla merkintä ”Mava”. Molemmat merkinnät kulkevat poikittain. Kapselin pituus on noin 18,0 mm.

CAMZYOS 5 mg kovat kapselit

Keltainen läpinäkymätön kansiosa, johon on painettu mustalla merkintä ”5 mg”, ja valkoinen läpinäkymätön runko-osa, johon on painettu mustalla merkintä ”Mava”. Molemmat merkinnät kulkevat poikittain. Kapselin pituus on noin 18,0 mm.

CAMZYOS 10 mg kovat kapselit

Vaaleanpunainen läpinäkymätön kansiosa, johon on painettu mustalla merkintä ”10 mg”, ja valkoinen läpinäkymätön runko-osa, johon on painettu mustalla merkintä ”Mava”. Molemmat merkinnät kulkevat poikittain. Kapselin pituus on noin 18,0 mm.

CAMZYOS 15 mg kovat kapselit

Harmaa läpinäkymätön kansiosa, johon on painettu mustalla merkintä ”15 mg”, ja valkoinen läpinäkymätön runko-osa, johon on painettu mustalla merkintä ”Mava”. Molemmat merkinnät kulkevat poikittain. Kapselin pituus on noin 18,0 mm.

Hinta ja pakkaustiedot