Markkinoija

OTSUKA PHARMA

Vaikuttava aine

desitabiini, sedatsuridiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään akuutin myelooisen leukemian hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 1 tabletti kerran päivässä jokaisen 28 päivän mittaisen hoitosyklin päivinä 1-5. 

Lääkkeen ottaminen

Niellään kokonaisina veden kanssa suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Sytotoksinen. Ei saa pureskella, murskata eikä halkaista iho- ja hengitystiealtistuksen välttämisen takia. Otetaan tyhjään mahaan; ruokaa ei saa nauttia annoksen ottamista edeltävien eikä jälkeisten 2 h aikana.

Jos annos viivästyy alle 12 tuntia, se otetaan mahdollisimman pian ja sitten jatketaan tavanomaisessa aikataulussa. Jos kulunut yli 12 tuntia, annos otetaan vasta seuraavana päivänä ja sykliä pidennetään vastaavasti päivällä. Jos potilas oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, ei oteta uutta annosta. Tällöin sykliä ei pidennetä.

Vaikutustapa

Desitabiini on solunsalpaaja, joka häiritsee syöpäsolujen aineenvaihduntaa ja aiheuttaa siten niiden kuoleman. Lääkkeen toinen vaikuttava aine sedatsuridiini estää desitabiinia hajoamasta elimistössä ja siten voimistaa desitabiinin vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmäa haittavaikutukset ovat keuhkokuume, virtsatieinfektio, virusinfektio, bakteeri-infektio, sieni-infektio, yleistulehdus, verisolumuutokset, verensokerin kohoaminen, mahaoireet, maksa-arvojen muutokset ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös poskiontelontulehdusta, päänsärkyä, nenäverenvuotoa ja suolistotulehdusta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä pidä käyttää raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Ennen hoidon alkua tulisi neuvotella lääkärin kanssa munasolujen tai siittiöiden talteen ottamisesta, koska lääke saattaa vahingoittaa hedelmällisyyttä.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25ºC), alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Punainen, soikea, kaksoiskupera, halkaisijaltaan 14 mm:n tabletti, jonka toinen puoli on merkitsemätön ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”H35”.

Hinta ja pakkaustiedot