Markkinoija

RECORDATI

Vaikuttava aine

merkaptamiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nefropaattisen kystinoosin hoitoon hidastamaan munuaisten vajaatoiminnan kehittymistä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit tulisi ottaa ruoan kanssa tai heti sen jälkeen. Noin 6-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille kovat kapselit tulisi avata ja sisältö sirotella ruokaan (suositeltavia ruoka-aineita ovat maito, perunat tai muut tärkkelystä sisältävät valmisteet) tai sekoittaa äidinmaidonvastikkeeseen. Kapselin sisältöä ei saa sekoittaa happamiin juomiin kuten appelsiinimehuun.

Vaikutustapa

Merkaptamiini estää kystiini-aminohapon kertymistä elimistön soluihin ja siten hidastaa munuaisten vajaatoiminnan kehittymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, oksentelu, pahoinvointi, ripuli, uneliaisuus ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, aivosairautta (enkefalopatia), vatsakipua, pahanhajuista hengitystä, ruoansulatuskanavan tulehdusta, ruoansulatushäiriöitä, ihottumaa, voimattomuutta tai ihon poikkeavaa hajua. Saattaa heikentää ajokykyä; lääkityksen alussa autolla ajoa on vältettävä, kunnes lääkkeen yksilöllinen vaikutus ajokykyyn on selvillä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle +25°C.
Pidä pakkaus ulkopakkauksessa sen suojaamiseksi valoa ja kosteutta vastaan.

Ulkonäkö

50 mg kaps: Valkoinen, himmeä, kova kapseli, jonka pohjaosassa on merkintä CYSTA 50 ja kansiosassa RECORDATI RARE DISEASES.
150 mg kaps: Valkoinen, himmeä, kova kapseli, jonka pohjaosassa on merkintä CYSTAGON 150 ja kansiosassa RECORDATI RARE DISEASES.

Hinta ja pakkaustiedot