Markkinoija

OCTAPHARMA

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään korvaushoitona, kun elimistön oma immunoglobuliinituotanto on synnynnäisesti tai jonkun sairauden vuoksi vähentynyt. Lääkettä käytetään myös immuunivasteen muuntamiseen tietyissä sairauksissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Immunoglobuliini on tarpeen elimistön puolustusjärjestelmän toiminnassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus saattaa esiintyä myös yliherkkyyttä, huimausta, sykkeen nopeutumista, verenpaineen nousua, pahoinvointia, oksentelua, lihas- tai raajakipua, kuumetta, väsymystä, vilunväristyksiä tai antopaikan reaktioita. Jos hoidon aikana esiintyy haittavaikutuksia, odotettava niiden häviämistä ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2−8 °C). Ei saa jäätyä.
Pidä sisäpakkaus ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Valmiste voidaan ottaa jääkaapista enintään 9 kuukauden yhtäjaksoiseksi ajaksi ≤ 25 °C lämpötilaan (viimeinen käyttöpäivämäärä ei saa ylittyä). Jakson loputtua valmistetta ei saa laittaa takaisin jääkaappiin vaan se on hävitettävä. Valmisteen ulkopakkaukseen tulee merkitä päivämäärä, jolloin se on otettu jääkaapista.

Ulkonäkö

Nestemäinen valmiste on kirkasta tai hieman opaaliin vivahtavaa ja väritöntä tai hieman kellertävää. Nestemäisen valmisteen pH-arvo on 4,5–5,0, osmolaliteetti on ≥ 240 mosmol/kg.

Hinta ja pakkaustiedot