Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

filgrastiimi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään valkosolutuotannon suurentamiseen erilaisissa tilanteissa, jossa valkosolujen määrä on vähentynyt (mm. syövän solunsalpaajahoito). Lisäksi sillä voidaan tehostaa veren valkosolutuotantoa ennen luuydinsiirtoa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihonalaisena ruiskeena tai suonensisäisesti. Lääkärin harkinnan mukaan potilas voi annostella ihonalaisen ruiskeen itse, kun terveydenhuollon ammattilainen on ensin antanut perusteellisen pistosopastuksen.

Vaikutustapa

Lääke on verisolukasvutekijä, joka vaikuttaa luuytimessä siten, että valkosolujen tuotanto kiihtyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verihiutaleiden vähyys, anemia, mahaoireet, hiustenlähtö, lihas- ja luukipu, väsymys, limakalvotulehdus ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös infektioita, pernan suurenemista, pienentynyttä ruokahalua, unettomuutta, huimausta, tuntohäiriöitä, verenpaineen laskua tai nousua, veriyskää, hengenahdistusta, nielukipua, nenäverenvuotoa, ummetusta, suukipua, punoitusta, ihottumaa, lihaskramppeja, verivirtsaisuutta, virtsaamisvaikeuksia. rintakipua, yleistä huonovointisuutta, turvotuksia ja verensiirtoreaktioita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä tulisi käyttää raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C‑8 °C). Ei saa jäätyä.

Jos lääke pääsee vahingossa jäätymään kerran, tämä ei vaikuta valmisteen säilyvyyteen. Jos lääke jäätyy yli 48 tunniksi tai useammin kuin kerran, valmistetta EI saa käyttää.

Polikliinisessä käytössä lääkevalmistetta voi sen kestoaikana säilyttää enintään yhden 15 vuorokauden jakson ajan huoneenlämmössä (alle 25°C). Tämän jakson päättyessä lääkevalmistetta ei pidä enää laittaa takaisin jääkaappiin ja se tule hävittää.

Pidä ruisku ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos

Hinta ja pakkaustiedot