Markkinoija

AVANSOR PHARMA

Vaikuttava aine

dasatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kroonisen myelooiseen leukemian ja akuutin lymfaattisen leukemian, hoitoon. Näissä verisyövissä elimistö tuottaa liikaa poikkeavia valkosoluja tai niiden esiasteita.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aina samaan aikaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kokonaisina (murskaamatta tai jakamatta), ruokailusta riippumatta, säännöllisesti joko aamulla tai illalla. Antasidi-närästyslääkkeet otetaan 2 tuntia ennen tai jälkeen dasatinibin.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, luuydinlama, päänsärky, verenvuoto, hengenahdistus, mahaoireet, ihottuma, lihas- ja luustokivut, ääreisturvotus, kasvojen turvotus, väsymys ja kuume.

Joskus saattaa esiintyä myös ruokahalun muutoksia, masennusta, unettomuutta, tuntohäiriöitä, huimausta, makuhäiriöitä, uneliaisuutta, kuivasilmäisyyttä, näköongelmia, tinnitusta, sydänongelmia, verenpaineen kohoamista, punastumista, yskää, keuhko-ongelmia, hiustenlähtöä, ihottumia, kutinaa, aknea, ihon kuivumista, liikahikoilua, nivelkipua, lihasheikkoutta, lihaskramppeja, voimattomuutta, kipua, vilunväristyksiä, painon laskua tai nousua ja ruhjevammoja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien miesten ja naisten pitää käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää. Miespotilaiden neuvoteltava lääkärin kanssa siemennesteen pakastamisesta ennen hoidon alkua.

Säilytys

Voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, ovaalinmuotoinen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”D7SB” ja toiselle puolelle ”50”. Pituudeltaan n. 11,0 mm ja leveydeltään n. 6,0 mm.

Hinta ja pakkaustiedot