Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

melatoniini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten aikaerorasituksen (jet lag) lyhytaikaiseen hoitoon.

Annostus

Reseptivalmisteita otetaan lääkärin ohjeen mukaan.

Itsehoidossa suositeltu annos aikuisille on yksi 3 mg tabletti illalla tavalliseen nukkumaanmenoaikaan paikallista aikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja enintään 4 vuorokauden ajan. Jos 3 mg annos ei lievitä oireita riittävästi, voidaan sen sijaan ottaa yksi 5 mg tabletti paikalliseen nukkumaanmenoaikaan. Suurin sallittu päiväannos on 5 mg vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa. 5 mg tabletissa on jakouurre osiin jakamisen helpottamiseksi, jos kokonaisena nieleminen on vaikeaa. Tabletin voi myös murskata ja sekoittaa kylmään veteen juuri ennen annoksen ottamista.

Melatoniini tulisi ottaa kaksi tuntia ennen ruokailua tai kaksi tuntia ruokailun jälkeen. Alkoholia ei pidä käyttää samanaikaisesti, koska se heikentää melatoniinin tehoa ja voi mahdollisesti voimistaa joitakin aikaerorasituksen oireita.

Vaikutustapa

Lääke sisältää elimistön omaa melatoniini-hormonia, joka lisää univalmiutta ja auttaa elimistöä sopeutumaan vuorokausirytmin muutoksiin.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa vain harvoin haittavaikutuksia. Lääke saattaa aiheuttaa uneliaisuutta, joten liikenteessä suositellaan varovaisuutta.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Pidä läpipainopakkaus ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

3 mg: Pyöreä, kaksoiskupera tabletti (koko noin 6,0 x 2,5 mm), joka on väriltään valkoinen tai melkein valkoinen.

5 mg: Pyöreä, kaksoiskupera tabletti (koko noin 7,0 x 3,2 mm), joka on väriltään valkoinen tai melkein valkoinen ja jonka kummallakin puolella on jakouurre. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot