Markkinoija

ALK-ABELLÓ

Vaikuttava aine

allergeeniuute

Käyttötarkoitus

Allergeenien aiheuttamien allergisten sairauksien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Pistetään ihon alle.

Alkoholin käyttöä pitää välttää injektion antopäivänä, koska alkoholi saattaa lisätä vaikean allergisen reaktion (anafylaksia) riskiä ja vakavuutta.

Vaikutustapa

Allergeeniuute kasvattaa asteittain immunologista toleranssia sille allergeenille, jolle henkilö on allerginen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on antopaikan reaktio. Joskus voi esiintyä myös anafylaktisia reaktioita, silmän sidekalvotulehdusta, korvien kutinaa, huimausta, punoitusta, hengitystie- tai iho-oireita, mahavaivoja, epämukavaa oloa, voimakasta väsymystä, vilunväreitä, kuumuuden tunnetta tai tunnetta vierasesineestä kurkussa.

Jos ilmenee merkkejä anafylaktisen reaktion alkamisesta, kuten kasvojen, suun tai kurkun nopeaa turpoamista, nielemis- tai hengitysvaikeuksia, nokkosihottumaa, äänen muuttumista, astman pahenemista, pahoinvointia, vatsakipua ja kouristuksia, oksentelua ja ripulia tai erittäin epämiellyttävää oloa, on otettava heti yhteys lääkäriin. Kaikista hoidon aikana esiintyvistä haittavaikutuksista tulisi kertoa lääkärille.

Raskaus ja imetys

Hoitoa ei pidä aloittaa raskauden aikana. Lääkäri arvioi hoidon jatkamisen raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Avatun pakkauksen kestoaika on 6 kuukautta.

Ulkonäkö

Alutard SQ on steriili suspensio, joka voi näyttää kirkkaalta nesteeltä, jossa voi olla sakkaa. Sakan väri voi vaihdella valkoisesta heikosti rusehtavaan tai vihertävään. Suspension on oltava homogeenistä, ennen kuin se voidaan antaa.

Hinta ja pakkaustiedot