Markkinoija

AVANSOR PHARMA

Vaikuttava aine

anagrelidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alentamaan verenkierrossa liian korkeaksi kohonnutta verihiutaleiden määrää essentiaalisessa trombosytemiassa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkitys aloitetaan pienellä annoksella, jota suurennetaan vähitellen ja vaikutusta seurataan verikokeiden avulla.

Lääkkeen ottaminen

Nieltävä kokonaisina, ei saa murskata eikä sisältöä liuottaa nesteeseen. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa verihiutaleiden syntymiseen heikentämällä verihiutaleiden esiasteiden kypsymistä valmiiksi verihiutaleiksi luuytimessä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus saattaa esiintyä myös anemiaa, turvotusta, huimausta, sydämentykytystä, mahaoireita, ihottumaa ja väsymystä.

Jos aiheuttaa huimausta, autolla ei saa ajaa.

Jos ilmenee aivohalvauksen merkkejä ja oireita, kuten äkillistä tunnottomuutta tai heikkoutta kasvoissa, käsivarsissa tai jaloissa, äkillistä sekavuutta, puhevaikeutta, puheen ymmärtämisen vaikeutta, äkillisiä näköhäiriöitä, äkillistä kävelyvaikeutta, huimausta, tasapainon menetystä, koordinaation puutetta tai äkillistä voimakasta päänsärkyä ilman tunnettua syytä, otettava heti yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Käyttöä raskauden aikana ei suositella. Naisten on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30° C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

Kova kapseli (koko 4, 14.3 x 5.3 mm), jossa läpinäkymätön valkoinen ylä- ja alaosa. Kapselit sisältävät valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot