Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

anti-T-lymfosyytti-immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Aplastisen anemian hoito. Aplastisessa anemiassa kehon immuunijärjestelmä hyökkää virheellisesti elimistön omia soluja vastaan, jolloin luuydin ei tuota tarpeeksi veren punasoluja, valkosoluja ja verihiutaleita. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Kun anti-T-lymfosyytti-immunoglobuliinia käytetään yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, se auttaa luuydintä aloittamaan verisolujen tuotannon uudelleen. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, päänsärky, verenpaineen nousu, ripuli, ihottuma, nivelkipu, turvotus, kuume, kipu, vilunväristykset ja muutokset laboratorioarvoissa. Joskus voi esiintyä myös muita mahavaivoja, kouristuskohtauksia, pyörtymistä, huimausta, nopeaa tai hidasta sydämen sykettä, käsien tai jalkojen pistelyä tai puutumista, hengitysoireita, kutinaa, nokkosihottumaa, lihas- tai selkäkipua, rintakehän kipua tai huonovointisuutta. Mahdolliset haittavaikutukset voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Käyttöä on vältettävä raskauden aikana. Naisten on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vielä 10 viikon ajan sen jälkeen. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä. Pidä ampullit ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Läpinäkyvä tai hiukan opalisoiva, väritön tai vaaleanpunertava tai vaaleanrusehtava steriili vesiliuos, johon voi muodostua hiukan rakeista tai hiutaleista sakkaa. Laimennettava ennen antoa.

Liuoksen pH on alueella 6,4–7,2 ja osmolaliteetti on ≥ 240 mOsm/kg.

Hinta ja pakkaustiedot