Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

epoetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään munuaisten vajaatoiminnasta johtuvan anemian hoitoon, solunsalpaajahoidon aiheuttamaan anemiaan sekä verensiirron tarpeen vähentämiseen mm. leikkausten yhteydessä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen tai ihon alle. Jos lääkäri arvioi, että potilas/omainen voi antaa ihonalaisen pistoksen, tähän annetaan perusteellinen opastus.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa luuytimen verta muodostaviin soluihin kiihdyttävästi ja siten voimistaa punasolujen tuotantoa. Siten anemiaoireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, pahoinvointi, oksentelu ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, verenpaineen kohoamista, verisuonitukoksia, yskää, ihottumaa, luu-, nivel-, lihas- ja raajakipuja, vilunväristyksiä, flunssan kaltaisia oireita, turvotuksia ja pistoskohdan reaktioita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä ja kuljeta kylmässä (2 °C–8 °C). Tätä lämpötilaväliä on noudatettava, kunnes lääke annetaan.

Avohoitokäytössä valmiste voidaan ottaa jääkaapista enintään kolmen vuorokauden ajaksi, kunhan sitä ei enää laiteta takaisin eikä säilytetä yli 25 °C:n lämpötilassa. Jos lääkettä ei tämän jakson loppuun mennessä ole käytetty, se on hävitettävä.

Ei saa jäätyä. Älä ravista.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos

Hinta ja pakkaustiedot