Markkinoija

EXELTIS

Vaikuttava aine

doksylamiini, pyridoksiini (B6-vitamiini)

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään raskauspahoinvoinnin ja -oksentelun hoitoon, kun muut keinot eivät ole auttaneet.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Ensimmäisen ja toisen päivän annos otetaan illalla ennen nukkumaan menoa. Jos myöhemmin otetaan kaksi tablettia päivässä, yksi tabletti otetaan aamulla ja toinen tabletti ennen nukkumaan menoa. 

Tabletit otetaan tyhjään mahaan vesilasillisen kera. Ne niellään kokonaisena eikä niitä saa murskata, halkaista tai pureskella.

Otetaan säännöllisesti päivittäin, ei pelkästään tarvittaessa.

Lääkkeen käytön aikana ei saa juoda alkoholia.

Vaikutustapa

Lääke sisältää doksylamiinia, joka on väsyttävä antihistamiini, ja pyridoksiinia, joka on B-vitamiini. Doksylamiini vaikuttaa keskushermostossa väsyttävästi, mutta toistaiseksi lääkkeen vaikutusmekanismi pahoinvoinnin hoidossa ei ole tiedossa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on uneliaisuus. Joskus saattaa esiintyä myös huimausta, suun kuivumista, väsymystä tai keuhkoputkieritteen lisääntymistä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Ajamista vältettävä, kunnes lääkäri on antanut siihen luvan.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääke on tarkoitettu käytettäväksi raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vaaleanpunainen, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on vaaleanpunainen kuva raskaana olevasta naisesta ja toisella puolella kirjain ”D”. Tabletin läpimitta on noin 9 mm ja paksuus noin 4 mm.

Hinta ja pakkaustiedot