Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

sakubitriili, valsartaani

Käyttötarkoitus

Lasten ja nuorten kroonisen sydämen vajaatoiminnan hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Rakeiden antoa varten kapseli avataan ja sen sisältö ripotellaan pieneen määrään (1–2 teelusikallista) pehmeää ruokaa. Rakeet sisältävä ruoka on syötävä välittömästi. Kapseleita ei saa niellä. Kapselin kuoret on hävitettävä kapselin tyhjentämisen jälkeen. Kuoria ei saa niellä.

Vaikutustapa

Valsartaani on angiotensiinireseptorin ja sakubitriili neprilysiinin estäjä. Nämä lääkeaineet vaikuttavat yhdessä siten, että sydämen vajaatoiminnan oireet (mm. hengästyminen, uupumus, väsymys ja nilkkojen turvotus) lievenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verenpaineen lasku ja munuaistoiminnan muutokset. Joskus voi esiintyä myös huimausta, päänsärkyä, pyörtymistä, yskää, mahavaivoja, väsymystä, voimattomuutta tai muutoksia laboratorioarvoissa.

Voi heikentää ajokykyä. Mahdolliset huimaus tai väsymys on huomioitava ajettaessa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Rakeet ovat väriltään valkoisia tai kellertäviä ja muodoltaan pyöreitä ja kaksoiskuperia, ja niiden halkaisija on noin 2 mm. Rakeet ovat kovassa kapselissa, joka on avattava ennen lääkkeen antoa.

Entresto 6 mg/6 mg rakeet, avattavat kapselit

Kapselin kansiosa on valkoinen, ja siinä on punainen merkintä ”04”. Kapselin runko‑osa on läpinäkyvä, ja siinä on punainen merkintä ”NVR”. Sekä kansi‑ että runko‑osaan on painettu nuoli.

Entresto 15 mg/16 mg rakeet, avattavat kapselit

Kapselin kansiosa on keltainen, ja siinä on punainen merkintä ”10”. Kapselin runko‑osa on läpinäkyvä, ja siinä on punainen merkintä ”NVR”. Sekä kansi‑ että runko‑osaan on painettu nuoli.

Hinta ja pakkaustiedot