Markkinoija

GRIFOLS NORDIC

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Primaarisen immuunivajausoireyhtymän korvaushoito. Immuunivajausoireyhtymässä elimistön oma puolustusjärjestelmä taudinaiheuttajia vastaan on heikentynyt. Lääkettä käytetään myös hypogammaglobulinemian korvaushoidossa. Hypogammaglobulinemiassa veren immunoglobuliinipitoisuudet ovat pienentyneet.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihon alle vatsan, reiden, olkavarren ja lantion sivun alueille. Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa ensimmäiset infuusiot, mutta myöhemmin potilas voi mahdollisesti annostella lääkkeen itse saatuaan perehdytyksen lääkkeen käyttöön liittyen. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttämistä varten.

Vaikutustapa

Immunoglobuliinit ovat normaalisti ihmisen veressä esiintyviä vasta-aineita, jotka osallistuvat elimistön puolustusjärjestelmän toimintaan. Lääkkeen sisältämä immunoglobuliini korvaa luonnollisten immunoglobuliinien puutosta parantaen elimistön puolustusjärjestelmää. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pistoskohdan reaktiot. Joskus voi esiintyä myös nuhaa, päänsärkyä, ripulia, pahoinvointia, näppylöitä, kutinaa, nivel- tai selkäkipua tai kuumetta.

Jos ilmenee hengenahdistusta, raajakipua tai -turvotusta, rintakipua tai kehon toispuoleista heikkoutta tai puutumista, lääkäriin on otettava yhteys välittömästi.

Lääkityksen aikana eikä 3 kuukauden sisällä sen päättymisestä saa antaa eläviä vaimennettuja viruksia sisältäviä rokotteita (esim. vihurirokko-, sikotauti- ja vesirokkorokote). Tuhkarokkorokotteen kohdalla odotusaika voi olla jopa vuosi.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

  • Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).
    • Xembify-valmistetta voidaan säilyttää enintään 25 °C:n lämpötilassa enintään 6 kuukauden ajan milloin tahansa ennen viimeistä käyttöpäivämäärää.
    • Päivänä, jona lääke poistetaan jääkaapista, merkitse kotelossa olevaan kohtaan ”Käyt. viim.” joko 6 kuukauden kuluttua tuleva päivämäärä tai kotelon kanteen painettu viimeinen käyttöpäivämäärä (näistä kahdesta se, joka tulee ensin).
    • Jos lääkettä säilytetään huoneenlämmössä, sitä ei saa laittaa takaisin jääkaappiin. Käytä lääke ennen ”Käyt. viim.” -kohtaan merkittyä päivämäärää tai hävitä se.
  • Ei saa jäätyä.
  • Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.
  • Anna valmiste mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Xembify on siirretty injektiopullosta ruiskuun.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman opalisoiva, väritön tai vaaleankeltainen tai vaaleanruskea liuos.

Xembify-valmisteen osmolaliteetti on noin 280–404 mOsmol/kg, ja sen pH on 4,1–4,8.

Hinta ja pakkaustiedot