Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

amorolfiini

Käyttötarkoitus

Silsa-, hiiva- ja homesienten aiheuttamat tulehdukset kynsissä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lakkaa sivellään tulehtuneisiin kynsiin yleensä kerran tai kaksi kertaa viikossa. Hoitoa jatketaan, kunnes tulehtunut alue on parantunut. Yleensä sienen aiheuttaman kynsi-infektion hoito sormissa vie 6 kuukautta ja varpaissa 9 - 12 kuukautta.

Lääkkeen ottaminen

Kynsiä hoidettaessa on ennen lakan ensimmäistä sivelykertaa viilattava kynnen pinta matalaksi pakkauksen mukana tulevalla viilalla ja puhdistetaan. Lakkaa sivellään koko kynnen pinnalle pakkauksessa olevalla muovilastalla, joka upotetaan lakkaan jokaista käsiteltävää kynttä varten erikseen. Lastaa ei saa pyyhkiä pulloon. Lakan joutumista iholle on vältettävä. Lakka kuivuu noin 3 -5 minuutissa. Käytön jälkeen lasta puhdistetaan puhdistuslapuilla. Hoitoa jatkettaessa kynsi puhdistetaan vanhasta lakasta puhdistuslapuilla ja tulehtunut alue viilataan aina matalaksi. Terveisiin kynsiin ei saa käyttää viilaa, jota on käytetty tulehtuneisiin kynsiin.

Vaikutustapa

Paikallisesti käytettynä lääke sekä tappaa sieniä että estää niiden lisääntymisen.

Haittavaikutukset

Valmiste aiheuttaa oikein käytettynä haittavaikutuksia vain harvoin. Joillekin käyttäjille on ilmaantunut käsitellyn kynnen värin haalistumista tai kynnen haurastumista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Imetyksen aikana lääkettä voi käyttää.

Säilytys

Alle 30 C. Valmistetta ei saa altistaa liian korkeille lämpötiloille. Pidä pullo tiiviisti suljettuna ja pystyasennossa.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai vaalean keltainen liuos

Hinta ja pakkaustiedot