Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

beetametasoni

Käyttötarkoitus

Beetametasonia käytetään paikallisesti vaikeisiin ihon sairauksiin, tulehduksiin ja allergioihin. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat psoriasis ja eräät muut ihosairaudet sekä erilaiset ihotulehdukset ja allergiset ihottumat. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Valmisteita käytetään tavallisesti 1-2 kertaa vuorokaudessa. Erittäin vaikeiden ihottumien hoidossa lääkkeen tehoa voidaan lääkärin harkinnan mukaan lisätä peittämällä hoidettava ihoalue muovikelmulla, mutta tätä ei pidä tehdä omin päin.

Lääkkeen ottaminen

Valmisteita levitetään ohuelti - sitä ohuempi kerros, mitä ohuempi käsiteltävä ihonkohta on. Erityisen varovainen kannattaa olla hoidettaessa kasvojen, kaulan, taivealueiden tai sukuelinten ihoa. Ainetta ei saa päästä silmiin, eikä liuosta saa annostella tai joutua vaatteille tupakoidessa tai avotulen läheisyydessä syttymis- ja palovammariskin takia.

Vaikutustapa

Beetametasoni on kortikosteroidi, joka lievittää paikallisesti käytettynä ihon allergisia ja tulehdukseen liittyviä reaktioita. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin, voidetta lähinnä hilseilevän kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihonkohtiin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä kutinaa, ihon paikallista kuumotusta tai ihon kipua. Lääkkeitä ei yleensä käytetä kovin pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, koska tällöin beetametasonia voi imeytyä elimistöön, missä siitä voi olla haittaa. Ihon rakenne voi myös muuttua kovin pitkään jatkuvasssa käytössä. Toisaalta tietyt vaikeat ihosairaudet voivat vaatia pitkään jatkuvaa lääkitystä silloinkin, kun tästä saattaa aiheutua haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Säilytys

BETNOVAT liuos iholle 1 mg/ml

Säilytä alle 25 oC.

Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna, kun valmistetta ei käytetä.

Sisältö on helposti syttyvää.

Pidettävä poissa tulen, liekkien tai lämmön luota.

Betnovat-liuosta ei saa jättää suoraan auringonvaloon.

BETNOVAT voide 1 mg/g

Säilytä alle 30 oC. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

BETNOVAT liuos iholle 1 mg/ml

Betnovat liuos iholle on väriltään valkoinen.

BETNOVAT voide 1 mg/g

Betnovat-voide on väriltään harmahtava läpikuultava.

Hinta ja pakkaustiedot