Markkinoija

KARO PHARMA

Vaikuttava aine

parasetamoli, ibuprofeeni

Käyttötarkoitus

Akuutin kivun tilapäiseen lievitykseen, kuten päänsärky, selkäkipu, hammassärky, lihaskipu ja kurkkukipu sekä kuumeen hoitoon.

Annostus

Lääkäri ohjeen mukaan. Tavallinen annos aikuisille on 1 - 2 tablettia kuuden tunnin välein tarpeen mukaan. Enimmäisvuorokausiannos on kahdeksan tablettia. Ei alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan vesilasillisen kanssa. Ne voidaan ottaa aterioista riippumatta. Sivuvaikutusten minimoimiseksi suositellaan kuitenkin että ne otetaan aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin. Ibuprofeeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin, jotka estävät prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Ibuprofeeni vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat, huimaus, unettomuus, päänsärky, väsymys, levottomuus, ärtyneisyys, tinnitus eli korvien soiminen, ihottumat, kutina ja kasvojen turpoaminen.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana; etenkään kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Lääkettä voidaan tarvittaessa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Säilytä alkuperäisessä pakkauksessa valolta suojaamiseksi.

Ulkonäkö

Valkoisia, kapselinmuotoisia kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden pituus on 19 mm. Tablettien toisella puolella on jakouurre ja toinen puoli on sileä.

Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot