Markkinoija

VALNEVA

Vaikuttava aine

kolerabakteeri/rakenneosa

Käyttötarkoitus

Koleran ehkäisy. Kolera on suolistotauti, jota esiintyy lähinnä Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa. Rokotusta suositellaan yleensä kolera-alueella pitkään alkeellisissa oloissa oleskeleville, esimerkiksi pakolaisleireillä työskenteleville.

Annostus

Perusrokotus aikuisille ja yli kuusivuotiaille sisältää kaksi annosta 1-6 viikon välein. Tehosteannosta kahden vuoden kuluttua, jos suojaus on edelleen tarpeen. 2-6 -vuotiaille lapsille perusrokotus on kolme annosta, tehosteannos 6 kuukauden jälkeen tarvittaessa.

Lääkkeen ottaminen

Rokote juodaan porejuomaan sekoitettuna. Pakkauksessa on tarkemmat ohjeet. Kaksi tuntia ennen rokotteen nauttimista ja tunti sen jälkeen tulee olla syömättä ja juomatta.

Vaikutustapa

Rokottamisen jälkeen elimistössä alkaa muodostua vasta-aineita kolerabakteereita vastaan. Rokotteen antama suoja kehittyy noin viikon kuluessa perusrokotussarjan jälkeen. Suoja ei ole täydellinen, joten käsien pesu ja hyvä ruokahygienia ovat tärkeitä.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi rokotuksen ottamisen raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa 2 °C - 8 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkopakkauksessa säilytetty avaamaton pullo tai annospussi on stabiili korkeintaan 25 °C lämpötilassa 14 vuorokauden ajan. Tämän ajan jälkeen valmiste on käytettävä tai hävitettävä.

Ulkonäkö

Pullossa oleva suspensio on valkeahko. Annospussissa olevat porerakeet ovat valkoisia.

Hinta ja pakkaustiedot