Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

erlotinibi

Käyttötarkoitus

Edenneen keuhkosyövän ja haimasyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera tyhjään vatsaan, eli vähintään tuntia ennen ruokailua tai kaksi tuntia sen jälkeen.

Vaikutustapa

Erlotinibi on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa..

Haittavaikutukset

Yleisin haittavaikutus on ripuli. Joskus voi esiintyä myös mm. iho-oireita (kuten kuivumista, akneoireita tai tulehduksia), silmätulehduksia, nenäverenvuota, kaljuuntumista ja ruoansulatuskanavan verenvuotoa.

Kaikkien muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä tulee sopia lääkärin kanssa.

Tupakoinnin lopettamista suositellaan, sillä tupakoitsijoilla erlotinibipitoisuudet alenevat tupakoimattomiin verrattuna. Pitoisuuden pienentyminen vaikuttaa todennäköisesti lääkkeen tehokkuuteen.

Jos hoidon aikana ilmenee voimakkaita iho-oireita, silmäoireita (esimerkiksi silmätulehdusta, kyynelvuotoa, valoherkkyyttä, näön hämärtymistä, silmäkipua) tai äkillisesti uusia ja/tai eteneviä selittämättömiä keuhko-oireita (kuten hengenahdistusta, yskää ja kuumetta) on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkehoidon aikana ei saisi tulla raskaaksi. Jos näin kuitenkin käy, on neuvoteltava lääkärin kanssa hoidon jatkumisesta. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

25 mg: Valkoisia tai melkein valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 5,6 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”ER” ja sen alapuolelle ”25” ja toiselle puolelle ”APO”.

100 mg: Valkoisia tai melkein valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 8,7 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”ER” ja sen alapuolelle ”100” ja toiselle puolelle ”APO”.

150 mg: Valkoisia tai melkein valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 10.3 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”ER” ja sen alapuolelle ”150” ja toiselle puolelle ”APO”.

Hinta ja pakkaustiedot